Back to school.

analog_kurs

För ett par veckor sedan började jag, Henrik och min brorsa en kurs i framkallning av analog svartvit film i mörkerrum. Henrik fick en analog kamera och kursen av mig i julklapp (efter att ha sett Johan Rheborg plaska lite slentrianmässigt i mörkerrum med ett vinglas i handen i Alla är fotografer och velat göra samma sak för att det såg så najs ut, haha. Hej verkligheten.) och då hängde även brorsan på.

Igår kväll var det dags för träff två, lite mer ingående hur kameran funkar och dags att äntligen framkalla första filmrullen som vi tagit. Vi håller till i Fotoklubbens lokaler och Kjell är vår eminenta och nördiga lärare. Jag har inte framkallat och förstorat film sedan gymnasiet så det är riktigt kul att få göra det igen. Nästa vecka blir det att framkalla mer film och sedan blir det in i mörkerrummet för att göra förstoringar. Riktigt kul! Och kul att få dela det med Henrik som tidigare knappt har kunnat manövrera min digitala systemkamera på autoläge, nu snackar han bländare, slutartid och iso som värsta proffset!

Välkommen ♥

hejbebis

Eltons små fossingar dagen då vi lämnade bb

Tillvaron.se har fått tillökning! Vår fina Emma har blivit mamma till en liten Louie ♥ Vilken lycka! Bums in till henne och gratulera till den nya familjemedlemmen vettja.

Att mina vänner får barn rör verkligen upp så många känslor inom mig och jag blir lite avis på alla de som har detta framför sig för första gången. Att få uppleva födelsen av sitt första barn. För även fast jag bara har ett själv så tror jag att det är något extra speciellt. Det är så mycket som förändras mot hur livet varit innan. Så många känslor som kommer som man inte visste att man kunde känna. Så häftigt! Och härligt. Och den där första tiden, när man är som i en bubbla utan verklighetsförankring. Trots vakna nätter, en obekväm kropp och total förvirring. Åh!

After work.

jogg

Jag och kollegan (vänner är vi ju också) Terese har börjat med en ny after work. Inte så festlig kanske men kul och bra; Springa tillsammans efter jobbet! Vi premiärade förra veckan och ska väl försöka att springa minst en gång i veckan förutom övring träning och spring på egen hand. Premiärrundan sprang vi på historiens gråaste dag med regnet hängandes i luften. Varierad lutning med ett par jobbiga sega backar på asfalt i lugnt tempo och när vi kom tillbaka hade vi skrapat ihop 4,5 km. Helnöjda! Idag hoppas vi att nattens snö hinner smälta bort annars kan det bli tufft underlag. Då ligger nog gymmet (som äntligen öppnat igen!) bra till istället.

Tropical.

smoothie

På eftermiddagarna när jag kommer hem brukar jag mixa ihop varsin smoothie till mig och Elton. Perfekt och fräscht mellanmål på eftermiddagen. I dag är jag ensam men jag gjorde en ändå. Det blev en med mango, papaya, nätmelon, turkist yoghurt, vatten och lite kardemumma. Mums! Till den läste jag faktiskt Kollega, Unionens medlemstidning. För att vara förtroendevald är det pinsamt att jag inte har läst den tidigare. Den åker nästan alltid, tillsammans med Finansliv, direkt ner ni soporna men den förtjänar faktiskt att läsas inser jag nu. Många bra artiklar och reportage. Snygg är den också! Läser ni era facktidningar?

Nu väntar tapas på La Coya med Jo. Trevlig fredagskväll!

Mellis och tilltugg.

mellis

Efter FF var jag sjuk och tog sedan tag i träningen igen. Åt bra också men efter TjejVasan (okej, det har i och för sig bara gått fyra dagar) har jag typ bara ätit skit. Så nu ska jag snabbt försöka ta mig tillbaka på rätt spår. Tillbaka till bra mat och frukt och att få gotta till det endast på helgen. Så idag mjukstartar jag övergången med att ha lite nötter; naturella, salta och några söta, som tilltugg på skrivbordet. I morgon blir det bara frukt!

Om ni har några nyttiga mellis- och tilltuggstips så hojta!

Come on!

uteplask

Igår strålade solen och det var riktigt vårväder ute. Så när jag hade hämtat Elton på förskolan så gick vi ut och plaskade i den stora vattenpölen (han skulle gå fram och tillbaka i den resten av dagen om han fick, haha.) och tog med oss gamla gåvagnen på promenad. Efter den här kassa vintern så får våren gärna komma nu. Det känns verkligen välkommet med lite sol och värme. Sen när solen hade gått ner gav vi oss ut på en kvällspromenad tillsammans med Jo och bästis Stina. Vi var ute över en timme och då kom även längtan efter få vara ute ljumma vår- och sommarkvällar. Aaah, kom nu sommaren!

Även fast jag har gått i mål i TjejVasan så fortsätter jag insamlingen på Cancerfonden. För att skänka 50:- smsa BESEGRA 8921 ditt namn (valfritt) till 72988. Det går även att skänka valfritt belopp om du klickar HÄR. ♥

Tjejvasan 2014.

tjejvasan

Bilder tagna av Martin Wohlin och Claes Wohlin

Nu är alltså TjejVasan avklarad! Jag åkte de tre milen på 3 timmar 8 minuter och 52 sekunder. Tre timmar var ett litet mål jag hade men jag är supernöjd ändå eftersom fästet i princip var obefintligt och trängseln var stor och farten låg den första biten. I Hökberg bättrade jag på fästet lite men det var ändå stakning som gällde den största delen av loppet. Jag kände mig pigg och glad ända tills jag åkt 26 km ungefär, då fick jag fruktansvärt ont i vänstra höftböjaren så att diagonala var en pina och det var även någonstans där som armarna började bli galet trötta. Min största kick på hela loppet var när jag kom mot upploppet och såg att det var en liten backe ner till de sista hundra metrarna, då fick jag superkrafter och tog sats och stakade hejvilt in över mållinjen. Det till glada hejarop från min tillresta hejarklack. När jag väl kommit i mål var jag så slut och lättad att jag bara ville grina. Kunde knappt fatta att jag äntligen var i mål, haha.

Sedan väntade kramar, fotografering, goodiebag, lämna av skidor, ta bussen till packningen, duscha och åka tillbaka till målområdet igen. Där gick vi och åt mat innan jag hämtade ut skidor och diplom och åkte hem. Somnade som ett litet barn på kvällen, helt mentalt utmattad. Kroppen har ändå känts okej efteråt, bara en massiv träningsvärk överallt!

Måste berömma organisationen kring loppet, mycket bra ordnat med transporter av både folk och packning. Bara att följa med strömmen så kom jag rätt. Tur att slippa tänka så mycket själv. Jag kommer nog absolut åka igen, kanske redan nästa år! Nu blir det till att ladda om inför Blodomloppet, Tjejruset och antagligen nästa del i Tjejklassikern; Tjejvättern.

Tillsammans i mål TjejVasan 2014.

sunset2

I morgon är det dags för TjejVasan. Skidloppet som har varit anledningen till att jag kickade igång med Fitnessfighten i januari för att sedan fortsätta träna på bra efter det. Jag känner mig i hyfsad form och att det kommer att bli kul. Lite nervös är jag allt men så ska det väl vara?! Mest över hela grejen, vet ju inte alls vad jag ger mig in på, haha. Men det blir oavsett en bra erfarenhet och en upplevelse och sen får vi väl se hur sugen jag är på att göra om det, haha.

I morgon åker jag inte bara för mig själv, jag åker även för Martina. Johannas fantastiska mamma som just nu är i krig mot den förbannade cancern. Jag kommer att gå i mål för hennes skull, hur jävligt det än må vara där i spåren. Jag ska vara en lika stor kämpe som hon är. Det är det minsta jag kan göra! Inför min start i TjejVasan har jag därför startat en insamling för henne, och för alla andra kämpar. Den heter Tillsammans i mål TjejVasan 2014 och ni får gärna gå i mål där tillsammans med mig. För att skänka 50:- smsa BESEGRA 8921 ditt namn (valfritt) till 72988. Vi har redan kommit en bra bit på vägen. Tillsammans är vi starka! Kärlek <3

That cat and other stuff.

vabbIgår var jag hemma med vår lilla skrotnisse som fortfarande är dålig. Det blev mys mest hela dagen i soffan framför OS. Och lite lek med Talking Tom. (Den där jäkla virtuella katten som när man minst anar det ger ifrån sig ett gällt jamande som gör att jag hoppar på stället och som betyder något av följande; 1. Jag är kissnödig och vill kissa länge till någon form av countryslinga. 2. Jag är hungrig och vill gärna bli matad med muffins, friterade lökringar eller ett glas mjölk som jag knaprar sönder. 3. Jag är trött och vill sova, släck lampan! 4. Jag vill bli kliad. Eller slagen. Det senare gillar jag dock inte utan hytter då med fingret och säger ”No no no!” samtidigt som nöjdhetsbarometern ändå ologiskt tickar uppåt.) Idag mår han dock bättre, lite gladare och piggare, så jag hoppas att han kanske kan orka följa med upp och heja in sin mamma i mål i morgon.

Nu ska jag gå och köpa en mössa så att jag inte fryser öronen av mig i morgon och även ett paket Dextrosol som kanske kan vara något att ha i magväskan. Jag har blivit tipsad om energigel men är lite rädd för att de smakar päckel. Får se om jag håller mig till enbart blåbärssoppa.