Instagramkonton jag följer – Inredning

Jag är en person som sannolikt inte utnyttjar Instagrams fulla potential när det kommer till att inspireras och informeras. Mitt användande är heller inte särskilt renodlat utan kontona jag följer spretar åt alla möjliga håll och kanter. Men jag följer dock en drös med konton och har ändå kunnat urskilja ett antal teman; inredning, DIY, bakning, natur, söta djur, foto, kändisar och vänner. Jag tänkte att det kanske vore kul att ta del av några av dessa och tipsas om fina konton att följa. Vi börjar med några inredningskonton jag tycker mycket om!

Jag tilltalas av inredningsbloggar och instagramkonton där man får ta del av människors egna hem, gärna med en personlig och genomtänkt prägel. Pressbilder och foton från inredningsmagasin går jag sällan igång på när det kommer till sociala medier. För mig är Instagram ett medie med en intim känsla och en kanal jag använder för att få en liten inblick i människors vardag, även när det kommer till inredning. De kontona jag tänkte tipsa om har just det – en personlig prägel som samtidigt är trendiga och inspirerande.

instagram_sara

@sara__aberg

Ett konto jag följt länge. Älskar köket som dyker upp titt som tätt och de återkommande rejält mörkgrå tonerna i inredningen.

instagram_josefin

@josefingunhamre

Hemma hos Josefin är jag extra förälskad i den svarta elefanttapeten mot de stora spegeldörrarna.

instagram_mari

@mari_strenghielm

Lugna vackra bilder från ett ombonat hem.

instagram_haimbeiuss

@haimbeiuss

Ett konto från ett gotländskt hem som jag tycker verkar så himla fint och mysigt.

instagram_kulbo

@kulbo

Lite annorlunda jämfört med de tidigare nämnda kontona men ack så fint. Lite mer pastelliga toner med ett personligt uttryck.

Tipsa mig gärna om konton på temat inredning! Mitt Instagramkonto hittar ni för övrigt på @stinastillvaro.

Värdshuset Guldkaggen

guldkaggen1

När vi gjort vår utflykt till Holmhällar kurrade det i magarna och vi styrde kosan mot Burgsvik (”Så mycket bättre”-orten ni vet) och värdshuset Guldkaggen.

guldkaggen2

I hamnmagasinet från 1600-talet är inredningen rustik och hemtrevlig.

guldkaggen3 guldkaggen4 guldkaggen5

Guldkaggen öppnade på nytt förra sommaren och drivs av fyra familjer med ambitionen att skapa ”ett avslappnat sommarhäng där familjer och deras vänner kan kan vara tillsammans på ett sätt som är både skönt och kul”.

guldkaggen6guldkaggen8

Restaurangen som går under namnet Potobers titulerar sig ”En potatisälskande restaurang” och utöver menyn så syns förälskelsen lite här och var. Vid ingången möts man till exempel av dessa backar med älskade knölar och när jag besökte toaletten möttes jag av texten ”Haters gonna hate – Potatoes gonna potate”.

guldkaggen7

Hälften av sällskapet valde likt jag en rökt laxfilé med nypotatis och sparris medan den andra halvan valde varsin raggmunk. Laxen var hur god som helst och raggmunksätarna mumsade också snabbt i sig sina rätter.

guldkaggen9

Vädret bjöd inte in till häng på uteserveringen men den såg oerhört härlig ut med fin utsikt mot havet.

guldkaggen10

Värdshuset har utöver en restaurang också ett digert sommarprogram, en karibisk bar, vattenlek och den söta pastelliga glasskiosken på bilden ovan.

Sammanfattningsvis ett värdshus väl värt ett besök som jag gärna återkommer till om och om igen.

På promenad genom byn

sanda_promenad1

Några kvällar har vi gett oss ut på kvällspromenader här. Inte alls promenader av ”Nu måste jag ut och röra på mig för jag har suttit stilla hela dagen och måste förbränna några polarkakor”-karaktär utan snarare promenader med fokus på att blicka ut över vidderna, samtala lite och bara vara.

sanda_promenad2

Och vilka vidder sen!

sanda_promenad3

Blomsterkombinationen vallmo och blåklint kan ha kommit att bli min absoluta favoritkombination.

 

sanda_promenad4

Så späda men ändå majestätiska.

sanda_promenad5

Höbalar på fälten, några rosa och några au naturel som dessa.

sanda_promenad6 sanda_promenad7

Blåklint & vete – också en fin kombination!

sanda_promenad8 sanda_promenad9 sanda_promenad10

Sommarkvällar alltså ♥

sanda_promenad11

Bylta på sig måste man dock göra om kvällarna  för än har sommarvärmen inte riktigt rotat sig på ön. Men det kan det vara värt!

sanda_promenad12

Farsta gård

farsta_gard1

För att blanda Gotlandsbilderna och tipsen en aning kommer här ett fint tips till er som befinner er i Stockholm i sommar – nämligen Farsta gård!

farsta_gard2

Gården ligger bara några minuters promenad från vårt hem och det är inte heller någon särskilt lång promenad från Farsta centrum.

farsta_gard3

Här kan man strosa omkring eller göra så som vi gjorde, lägga sig under ett träd med en bok i näven och slappna av en stund.

farsta_gard4

Inne i huvudbyggnaden går det också bra att äta en bit, lunch som fika.

farsta_gard5

De erbjöd bland annat en diger mängd bakverk och smörgåsar att välja mellan.

farsta_gard6

Omgivningarna och husen är oerhört fina och det känns väldigt pittoreskt att strosa omkring där.

farsta_gard7

Byggnaderna går även att hyra till diverse tillställningar. När vi var där förbereddes en studentskiva till exempel.

farsta_gard8

Den dagen vi spenderade på gården bjöd på riktig sommarvärme och vi svalkade oss med varsin glass. Jag åt en med pistage, mums!

farsta_gard9

Efter några timmar kurrade magarna igen och vi passade på att även äta en lite senare lunch. Jag åt en sallad med räkor och lax och grabbarna i sällskapet åt varsin smörgås med falukorv och stekt ägg – tummen upp för båda. På menyn fanns även lite matigare rätter som raggmunk, wallenbergare och isterband.

farsta_gard10

I parken finns stora fina träd och mysiga små grusgångar.

farsta_gard11

Ett litet utflyktsmål jag varmt kan rekommendera i Stockholmsområdet. Ett stenkast bort ligger också Farsta strandbad med en trevlig liten kiosk vilket kanske kan vara trevligt att kombinera med ett besök på gården en solig sommardag!

Marängsviss med jordgubbar & crumble

marängswiss_jordgubbar1

För någon vecka sedan slog jag på Nyhetsmorgon och möttes av ett inslag där Roy Fares gjorde en marängsviss med jordgubbar som såg helt gudomligt smaskig ut. I helgen bestämde jag mig för att prova på att göra en egen och den blev verkligen så god som jag hade tänkt mig.

marängswiss_jordgubbar2

Du behöver:

Maränger
3 äggvitor
0,5 tsk citronsaft
2 dl socker

Jordgubbssås
200 g tinade jordgubbar
0,75 dl strösocker
0,5 dl vatten
3 msk citronsaft

Crumble
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl

Övrigt
1 liter vaniljglass
4 dl vispad grädde
1 liter jordgubbar, skivade

Citronmeliss

marängswiss_jordgubbar3

Gör så här

Maränger: Vispa ägg, socker och citron i en bunke. Vispa tills marängen blir fast och du kan vända bunken upp och ned utan att marängen rinner. Spritsa ut maränger på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i 60 minuter. Låt gärna marängerna svala i eftervärmen och ha luckan öppen.

Jordgubbssås: Blanda samman jordgubbar, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda och sila sedan såsen. Låt kallna.

Crumble: Blanda smör, socker, vetemjöl och mandelmjöl i en bunke. Nyp enkelt samman och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i cirka 10-15 minuter. Rör om på plåten under tiden vid behov.

Lägg din cumble i botten av ett stort fat. Lägg kulor eller skivor av glassen ovanpå. Lägg sedan ett lager med skivade jordgubbar och spritsa på grädden. Lägg på maränger och dekorera med citronmeliss. Ringla över jordgubbssåsen och servera omgående.

Utflykt till Holmhällar

holmhallar_blogg1

I går styrde vi kosan mot sudrets östra sida och raukområdet Holmhällar.

holmhallar_blogg2

Jag hade aldrig varit där innan och blev helt tagen av hur vackert det var.

holmhallar_blogg3

Området kryllade av Blå eld.

holmhallar_blogg4 holmhallar_blogg5

Jag ”åååh-ade” mig ett flertal gånger och proklamerade högt hur oerhört vackert jag tyckte det var. Adde sa ”Ja det är fint, verkligen något som Ernst Kirchsteiger skulle tycka om”.

Förresten, om ni precis som jag, är förtjusta i den två meter långa barfota mannen vill jag tipsa om världens bästa Facebook-grupp – Samma foto på Ernst Kirchsteiger varje dag

holmhallar_blogg6 holmhallar_blogg7

En av alla raukar.

holmhallar_blogg8

En stilig fästman på en rauk.

holmhallar_blogg9

Vita fina grusvägar.

holmhallar_blogg10

Vädret är som sagt lite nyckfullt och regnet hängde i luften men föll i alla fall inte under vår tid vid Holmhällar.

holmhallar_blogg11

Man blev nästan sugen på att bada.

holmhallar_blogg12

Tittut i det blå blomsterhavet!

holmhallar_blogg13 holmhallar_blogg14

Sedan promenerade vi tillbaka till bilen och åkte för att äta lunch i Burgsvik på ett väldigt härligt ställe. Men mer om det en annan dag.

holmhallar_blogg15

Mobilt vykort från en promenad på Gotland

 

Jag helgar semestern och låter datorn vila lite till förmån för bland annat promenader i miljöer som dessa. Men WordPress-appen som jag nyligen upptäckt känns som ett lagom substitut emellanåt. Vi har en fin midsommarhelg med mat i mängder & trevligt umgänge. Vädret är nyckfullt och ser åt ena hållet ut som på bilden ovan…

 

…och åt andra hållet så här.

 

Vi struntar därför lite i väderprognosen och tar dagarna som de kommer, som sig bör på semestern.

 

Ambitionen är att uppnå samma sinnesstämning som dessa slappande ungtjurar och tror minsann jag kommit en god bit på väg och jäser i detta nu framför brasan med marängswiss i magen. Hoppas att ni också har fina dagar med tid för avkoppling! 

Halloumiburgare

Detta recept fick jag av en vän som starkt rekommenderade mig att testa halloumiburgare. Eftersom jag älskar halloumi och dessutom är ett stort fan av hamburgare var jag inte sen med att slå slag i saken. Det blev oerhört gott och jag kommer garanterat göra burgarna flera gånger i sommar! Vännen hade dessutom testat att rulla halloumiburgarna i sesamfrön och det hade varit en smärre smaksensation så det ska minsann adderas till nästa gång.

burgare_halloumi2

Du behöver:
200 g halloumi
1 morot
1 vitlöksklyfta
hackad gräslök
2 ägg
4 msk ströbröd
3 msk maizena
citronpeppar
sallad
avokado
tomat
ev. riven parmesan

2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
färsk basilika

sötpotatis
salt
olja
timjan

burgare_halloumi3

Gör så här:
Skär upp sötpotatisen och rosta i ugnen med olja, salt och timjan i 225 grader. Riv halloumiosten och moroten. Tillsätt vitlök, gräslök och ägg. Rör samman med ströbröd, peppar och maizena och forma burgare av smeten. Stek i olja. Gör såsen genom att blanda samman creme fraiche, mango chutney och basilika. Servera med ett salladsblad, skivad avokado, tomat och eventuellt lite riven parmesan.

burgare_halloumi4

Sötpotatis är för övrigt hur gott som helst ju! Jag har inte ätit det så många gånger innan men har redan kommit att bli ett av mina favorittillbehör :)

 

Ge trötta snittblommor nytt liv

Glad midsommar på er! Vi befinner oss på Gotland för firandet men jag tänkte passa på att visa en härlig bukett jag satte ihop lite tidigare i veckan av blomrester från två examensbuketter jag fått. Tänker mig att det är fint tips under dessa tider då jag misstänker att blomvaserna står fyllda till bredden.

angvas1

Dryga veckan efter min examen såg buketterna jag fått lite trötta och dana ut. Några av blommorna hade vissnat helt medan andra bara verkade lite ledsna. Ett fiffigt sätt att ge dem nytt liv är att knipsa av de döda bladen och sedan placera blommorna i egna små vaser eller som i detta fall – i en egengjord ängvas!

angvas2

Jag upplever det som att nätet håller de trötta blommorna uppe fint och eftersom vasens primära funktion går ut på att man ska kunna arrangera blommorna som man vill så gör det inget om de är få till antalet – det kan ju se maffigt ut ändå! Dessutom gör det inget om man tvingas klippa några blommor kort, som i fallet med de rosa rosorna som höll på att nicka till, de är fortfarande dekorativa i all sin enkelhet.

angvas3

Det är mitt bästa tips på hur du tar tillvara på alla härliga blommor, man vill ju kunna njuta av dem så länge det bara går. Om du missat hur du gör en egen ängvas finner  du de enkla instruktionerna här.

Essie Eternal Optimist

essie_eternal_optimist3

Jag har aldrig varit, och kommer troligtvis aldrig att bli, någon skönhetsintresserad tjej. Dyra krämer, läppstift eller nagellack är liksom bara inte min forte och jag har sedan tidernas begynnelse köpt de billigaste nagellacken från H&M, Depend eller fyndkorgarna i mataffären då jag inte sett någon som helst anledning att lägga pengar på mina naglar som ändå aldrig växer sig så där långa och glamorösa.

essie_eternal_optimist4

Men när när Essies lack fanns till specialpris på Åhléns kunde jag inte hålla mig från att testa. Lacket jag kom hem med heter ”Essie Eternal Optimist”.

essie_eternal_optimist1

Jag tycker så oerhört mycket om den gammelrosa färgen att den i detta nu är applicerad både på mina tår och fingerspetsar. Det har hållit sig ypperligt fint nu i några dagar och var så himla lättapplicerat att jag börjar ana varför det finns de som faktiskt väljer att betala dryga hundringen eller mer för färg till naglarna, det blev ju så fint!

essie_eternal_optimist2

Jag har sett att specialpriset med 99 kr istället för 129 kr gäller i flera olika affärer och inte bara på Åhléns. På H&M och Lindex ska det även gälla. Jag vet dock inte hur länge så löp och köp om du precis som jag är nyfiken på de dyrare lackens förtrollade värld.