En bloggrubrik för varje dag i november

Jag saknar jättemycket att blogga faktiskt! Jag skulle nästan kunna gå så långt som att säga att det känns som att det är en pusselbit i mitt liv som fattas mig. Men ni vet hur det är (om inte kommer härnäst en beskrivning), man bloggar inte på några dagar, som blir till veckor, och till slut så är det så mycket som hänt sen sist att man bara inte vet i vilken ände man ska börja. Sen sprang jag på ett blogginlägg hos Onekligen om att posta ett inlägg varje dag i hela november. Jag tyckte listan såg kul och tänkte därför att jag skulle hoppa på det.

Här är listan:

1. Kolla! Så här ser det ut utomhus idag.
2. 5 saker jag tänkt på idag
3. Ibland tänker jag att jag borde…
4. Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.
5. Hepp! Dagens boktips!
6. Månadens djur är givetvis…
7. Kolla! Så här ser jag ut idag.
8. Ibland blir jag avundsjuk på…
9. 5 saker jag borde ta tag i
10. Kolla! Här har jag ritat en hund.
11. Månadens färg är givetvis…
12. Hepp! Dagens filmtips!
13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.
14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…
15. 5 saker jag blir glad av i vardagen
16. Kolla! Så här ser min autograf ut.
17. Hepp! Dagens tv-tips!
18. Ibland retar det mig att…
19. Kolla! Det här åt jag idag.
20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…
21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen
22. Kolla! Här bor jag.
23. Hepp! Dagens måltidstips!
24. Månadens klädesplagg är givetvis…
25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet
26. Kolla! Här jobbar jag.
27. Ibland skulle jag vilja…
28. Hepp! Det här tycker jag alla bör läsa.
29. Det var onekligen väldigt roligt när…
30. Kom ihåg

Jag tror på det här. Det var ju ungefär så här jag gjorde för att börja träna en gång i tiden, jag gjorde en träningsutmaning på trettio dagar, där jag tränade en jättejobbig timme varenda dag i en hel månad. Efter det var jag helt inbiten. Hoppas på samma resultat här, fast i bloggformat! :)

Äppelkokt torsk med ris i currysås

Så himla roligt det är att laga bebismat! Senast i raden av recept vi har provat som har gått hem hos vår lilla plutt är äppelkokt torsk med ris i currysås, ett recept som jag hittat på Mejas Mat, en jättebra sida för den som vill laga barnmat. Louie har suttit som en liten fågelunge varje gång han fått detta till lunch eller middag, bara gapat efter mer. Jag förstår honom, supergott var det (vi gjorde dock bara med curry, ingen särskild curryblandning). Vi ska nog göra vuxenvarianten till oss själva nästa gång. Smidigt, så kan man laga barnmaten medan en ändå gör middag till sig själv!

IMG_3130-0.JPGIMG_3138-0.JPG

Long time, no sleep

Ju längre tid som går, desto svårare blir det att komma på något att skriva i bloggen, tycker jag. Vi har i alla fall varit i en tre månader lång sömnsvacka som nu äntligen verkar vara på sin sluttamp.

Tack och lov för det säger jag (och alla runtomkring mig), för jag höll fan på att gå under!

IMG_2869.JPG

IMG_2868.JPG

Välkommen oktober

I flera månader har sömnen varit så dålig, så dålig. Att jag orkat öppna ögonen vissa dagar är och förblir ett mysterium. Men nu verkar det sakta men säkert gå mot bättre tider. Jag ser så mycket fram emot ett oktober med mera sömn, mera te och mer orangea löv!

IMG_2494.JPG

Lins- & potatisgryta

Men hallå, va? Göra egen (god) barnmat är ju hur enkelt som helst. Inte för att jag trodde att det var raketforskning precis, blev bara så förvånad över hur snabbt och lätt det gick, och hur gott det var!

Hittade ursprungsreceptet hos Aliceaugusta, en riktig inspiration när det kommer till mat.

Skalade och tärnade några potatisar, hällde upp dom och ett gäng röda linser i en kastrull, hällde på vatten så det täckte och lite till. Tillsatte lite timjan och rosmarin. Jag behövde tillsätta mer vätska på slutet, så hade i lite havremjölk, en bit av det egengjorda smöret, och några gröna ärter innan jag mosade allt och gjorde en puré med stavmixer. Alla ingredienser är såklart ekologiska!

Det blev ju hur gott som helst! :)

IMG_1944.JPG