Hallelujah

hej

Bild på sovrum som ej längre luktar spya och diarré.

hej2

Bild på vinterdeppigt elefantöra som inte växer som jag vill…

Vi har varit sjuka. Mini har haft magsjuka, och sen direkt efter blev vi förkylda. Fy fa-an. I will you spare you the details. Nu är vi på bättringsvägen och preppar för fullt inför jul!

 

Vintage in my heart

julklappstipsJag har precis gjort en beställning på två bambigalgar från Vintage in my heart, en supergullig liten webbshop där man kan fynda diverse småpryttlar. Perfekt webbshop att köpa julklapp ifrån till den vintagetokiga, här finns lite diverse. Fram till 10 idag är det fraktfritt (såg jag på instagram), och dessutom kan man betala med Swish – så himla bra! Hoppas att fler mindre företagare börjar med det!

Schweintidig effektivitet

21Uppstigning klockan 05.00 här hemma idag, vi har; tvättat och hängt en maskin, bäddat sängen, lekt med presentpapper, diskat berget från gårdagens sena middag, gått runt och förundrat tittat på alla lampor i hemmet, ätit frukost (gröt och macka för oss båda), kollat på julkalendern samt övat på att stå och hålla sig i bordet. Med varierande arbetsuppdelning.

Det här med att servera macka är ett tips som jag fick av min svägerska. Jag tar bort kanterna på en skiva bröd, brer på ett tunt lager av ekologisk bredbar leverpastej och skär mackan i fyrkanter. Louie får öva på pincettgreppet och älskar att få äta själv, och jag kan göra något annat som att plocka bort eller ännu bättre – äta en macka och dricka min kopp kaffe i godan ro.

Nu sover min lilla kompanjon sen en halvtimme tillbaka och jag behöver inte göra något, eftersom allt redan är klart. Tänker bara sitta här och attacknjuta av mitt kaffe och att titta på nyheterna dom sista skälvande minuterna som är kvar av hans sovstund. Sen tar vi och gör oss i ordning för att promenera till våra kompisar en stund.

Fynda Jan Marini

Tidigt imorse fick jag mail från Skincity.se att dagens lucka i deras adventskalender är 30% på allt från Jan Marini! Väldigt bra timing, eftersom jag kvällen innan stått och ojat mig över att min flaska med rengöring snart ekar lika tomt som min plånbok. Plånboken är inte helt tom, men ekonomin som föräldraledig student är inte skitkul, så jag passade på att beställa en ny rengöring när priset var bra. Jag älskar rengöringen från Jan Marini, det är den tveklöst bästa jag någonsin har haft, och klår Dermalogica, MD Formulations, och Exuviance på fingrarna. Hur en produkt funkar är förstås högst individuellt, men för min aknebenägna hy är den här rengöringen den i särklass bästa! Lite sent nu, hade tänkt tipsa imorse men glömde bort! Skynda att fynda på Skincity.se.

janmarini

 

Fredagsfail

En fredagkväll för mig själv väntade. Jag gnuggade mina handflator framför mig likt Gargamel när jag planerade min hemgjorda pizza efter mini gått och lagt sig. Gjorde det enkelt för mig och köpte ett pizzakit för att slippa dega själv, köpte serranoskinka, mozzarella, chèvre, päron, nötter och balsamico – en episk middag i soffan framför ett avsnitt av Historieätarna väntade!

Men sen tog läggningen forever (Murphys lag osv). Degen var jättetjock och gick inte kavla tunn, och så har vårt lokala Coop sålt mig en TRE veckor gammal chevre som är grön och luddig när jag öppnar den! Aja, hur farlig kan en ädelostchèvrehybrid vara, tänkte jag och skar bort det värsta.

Slog mig ner i soffan för att inmundiga min pizza, och Historieätarna började avsnittet med att visa bild på grisknorrar som skulle tillagas. Nej, nu var inte smaklökarna särskilt pepp längre. Dessutom var halvan med serranoskinka och mozzarella alldeles för salt.

Oh well. Det blev ganska mycket fail på den fredagen. Nu är det en ny dag. Jag och mitt lilla plåster har varit uppe sen 05.30, och han har äntligen somnat sin förmiddagslur. Dock PÅ mig (vilket är sjukt mysigt såklart) och kaffekoppen är utom räckhåll… Och nu är batteriet på telefonen slut också, haha!

IMG_4489.JPG

IMG_4488.JPG

Internetz vägar äro outgrundliga

Nu på morgonen satt jag och skrollade (här vill iphone autocorrecta till skrålade, men den biten är det mini som står för den här morgonen) igenom mitt Facebook-flöde lite snabbt. Fastnade vid en artikel som någon delat med ’19 saker du kan använda bakpulver till’. Läste där att en kan använda bakpulver, vinäger och kokande vatten i avloppet för att lösa begynnande proppar. Men vilken sorts vinäger då? Jag googlade, och fann mig på någon random hyresvärdar hemsida, där de tipsade om att rensa avloppet med just ovan nämnda ingredienser (äppelcidervinäger var det, by the way).

Dom tipsade också om en liten pryl som samlar upp hår i badkaret, en sån skulle visst finnas på en sida som heter smartasaker.se. Och där fanns två olika småprylar för det här ändamålet, för inga pengar alls! Jag känner mig euforisk, jag har letat en sån hår i flera år! Kanske inte aktivt 24-7, men då och då har jag sökt med ljus och lykta, utan lycka.

IMG_4428.PNG

IMG_4427.PNG
Delar ni min eufori? Haha!