Hej bloggen 

Mycket vatten har runnit under den här bron sen senast. Fick ett jobb, C-uppsatsen lämnades in, examen togs, flytten till huset gick, började på mitt nya jobb. Sen köpte vi ett eget hus, och jag fick ett annat jobb. Huset vi bor i nu hyr vi, och om drygt tre veckor går flytten in till stan igen, och till ett underbart radhus med stor hörntomt. Några veckor efter det börjar Louie på förskolan, och kort därpå börjar jag på mitt nya jobb. Ett bättre jobb, med bättre förmåner så som flextid och möjlighet att jobba hemifrån. Längtar efter mer tid hemma med mitt lilla hjärta. Tid – en lyx som inte går att mäta i pengar.  

   
Jag saknar bloggen. Dokumenterandet och fotograferandet. Vi hörs snart igen!

What’s new

     Nu var det ett bra tag sen jag bloggade. Varför det blir så har jag inget riktigt bra svar på. Det är inte det att det inte händer något som är intressant att dela med mig av. Det är kanske snarare så att jag får svårare att hitta tid att fota och komponera ihop blogginlägg. WordPress-appen har varit fruktansvärt dålig, men nu verkar den äntligen ha fått sig en rejäl uppfräschning, vilket öppnar för fler inlägg i farten. Sen är det till viss del en smygande känsla av obehag över att dela med mig. Inte att dela med mig av mitt liv som sådant, för det har jag inga problem med. Men ibland kommer det lustiga kommentarer som antyder att personen som skrivit inte är helt frisk. Nu senast var det någon mindre begåvad människa som skrev en massa blaj om vad han skulle göra med de äckliga chokladbollar som han gjort av mitt recept och så vidare. Har levt i en relativt skyddad bloggvärld, så när den typen av människor gör sig hörd så tappar jag lusten.

Men livet här bakom bloggkulisserna rullar som bekant på ändå. Min sambo är pappaledig och jag har börjat skriva c-uppsats. Vårt barn fyllde ett år här i mars. Vi har sålt vår lägenhet och i sommar flyttar vi till hus ute på landet. Och så häromdagen så köpte vi flygbiljetter till Kuala Lumpur, så dit åker vi i november. Eller egentligen ska vi inte dit, utan vi ska återvända till Koh Lipe. Två veckor av mjölig sand, brunbrända ben, drinkar, Som Tam och vattenskvalp, det blir härligt!

Men först är det påsk, och vi ska inte göra någonting! Efter veckor av lägenhetsförsäljning med allt vad det innebär, och hundratals (kändes det som) inlämningar i skolan så kan vi äntligen pusta ut och njuta av den ofattbara lyxen att kunna bestämma sig för att göra i n g e n t i n g den här påsken. Här hemma finns inte en fjäder eller en äggtoddy så långt ögat kan nå. Vi ska spendera hela påskhelgen med att bara leka och ha roligt med vår underbara lilla minimänniska till energiknippe, som går, pratar och som helst vill göra allting själv.

The big 3-0

Och så närmade sig ännu en födelsedag, denna kanske något mer uppmärksammad än de senaste. Från lite olika håll har det kommit önskemål om förslag på sånt jag önskar mig, så jag tänkte sammanställa en lista här. När man fyller 30 så antar jag att man får önska sig sånt man kanske inte skulle köpa till sig själv, och kanske sånt man kommer ha kvar för lång tid framöver. Här kommer i alla fall en lista med lite förslag på sånt som jag gillar och som jag länge velat ha. present

Blocklampa Mini från Design House Stockholm 995 kr, finns på Hemtex. Sax i mässing från Hay 39 kr, finns på Länna Möbler (fri frakt). Wooden Hand från Hay, 199 kr. Grow växthus från Design House Stockholm, 295 kr. Gul kruka från Svenskt Tenn, 280 kr. Ljusstake Liten från Svenskt Tenn, 120 kr. Kastehelmi frostad från Iittala, 199 kr. Iittala Essence dessertskål/champagneglas, 169 kr. Tillägg: Klean Kanteen vattenflaska (golden poppy), 219 kr.

Dessa små risgryn till tänder

12Idag har jag storstädat badrummet, min sambo har åkt för att jobba några övertidstimmar på jobbet och Louie har övat på att blåsa och har dagen till ära fått sin femte tand! Det sistnämnda har påverkat hela dagen (och ärligt talat även de senaste fyra-fem dagarna) så det har varit otroligt gnälligt och grinigt idag. Tänkte till exempel att jag skulle plantera om några blommor idag, och fick göra detta under femton rekordgriniga minuter, haha! Nu verkar dock tillvaron vara dräglig igen för det lilla livet som sitter på golvet och just i denna stund leker med det fantastiskt roliga och intressanta objektivlocket till min kamera. Nu blir det middag för den lilla kärleken, och sen ska jag ställa lasagnen i ugnen så att middagen är klar när den stora kärleken kommer hem.

Först plugg, sen pulka

I morgon skriver jag tenta på den där kursen jag läst på halvfart under hela hösten. Sen väntar fem veckors föräldraledighet på 100% innan vårens C-uppsatsskrivande drar igång.

Jag gillar statsvetenskap, det är ett intressant ämne, och jag önskar att jag kunde få fördjupa mig mer i det ämnet. Jag älskar ju sociologi som är mitt huvudämne, men det kan ju lätt bli lite flummigt ibland. Statsvetenskapen är den gyllene medelvägen för mig tror jag. Lite sent påtänkt kanske, så här efter snart tre års studier, haha!

Barnet och pappan är och leker med kompisar, och jag sitter i soffan med en filt och en kopp kaffe. Minns inte när det var så här tyst och lugnt hemma. Snön yr utanför och termometern visar -12 grader. Äntligen blev det vinter, som jag har längtat! När tentan är skriven ska jag och mitt lilla gull bara vintermysa i fem veckor. Pulka, playdates och mys, fem veckor i sträck! Nej, nu ska jag läsa tre sidor till och sen ta en dusch!

IMG_5514.JPG

IMG_5513.JPG

PlanToys

plantoys

Vi (eller snarare Louie) har fått sig en fin liten samling av leksaker från PlanToys. Ekoleksaker till bra pris. Den här ananasmaraccasen är en av favoriterna här hemma!

Kopierad text från medvetenmini.se

”I mer än 30 år har PlanToys ® konsekvent utvecklat sina produkter och aktiviteter med ett stort engagemang. Med deras egna patenterade uppfinning ”PlanWood” har de skapat ett material där allt spill tas till vara och gör dem till ett företag nästan fritt från avfall. 
Deras mål är att aktivt kunna bidra till att skapa en bättre värld, något jag tycker att de lyckats alldeles utmärkt med. 
PlanToys leksaker är helt giftfria och tillverkade av ekologiskt gummiträ. Alla färger är vattenbaserade och bläcket sojabaserat. Övrigt material är återanvänt samt åtaranvändbart. Bindmedlet i PlanWood är organiskt och formaldehyd fritt lim används. PlanToys är världsledande när det gäller hållbarhetstänk och djupt engagerade i olika utbilningsprojekt. Arbetsförhållanden på fabriken är mycket goda både när det gäller löner, hälsa och säkerhet.”

Gott nytt år och…

GOD

Här hemma börjar vi det nya året med en febrig liten sjukling som sen sist har fått två framtänder, ”lärt sig” att gå på pottan och blivit tio månader.

Jag ser fram emot det nya året, det gör jag alltid. I år ser jag först och främst fram emot en härlig vårvinter, tulpaner, kärlek, hälsa och inte minst min trettioårsdag och Louies ettårsdag! Bring it 2015!