Kast med liten sten och pasta rosso

Mitt pinterest-konto går varmt för inspiration till huset just nu

Mitt pinterest-konto går varmt för inspiration till huset just nu

Dagarna rusar fram, och på tisdag får vi tillträde till vårt hus! Gud vad vi längtar tills vi får sätta nyckeln i dörren, det ska bli helt underbart. Tills dess har vi massor att göra i form av att packa ner vårt liv i kartonger igen. Dock har vi inte alltför mycket att packa eftersom vi nyss flyttade och medvetet lät bli att packa upp allt i hopp om att snart få flytta in i något eget. Och så blev det!

Men i det här finvädret kan vi inte gärna bara styra med flytten, så idag åkte vi på en liten utflykt till en badplats här i närheten. Louie kastade mest stenar i vattnet, tydligen hur roligt som helst. Till middag åt vi pasta rosso, och sen kollade vi på film. Imorgon ska vädret bli lika fint, så vi får väl pausa packandet för en simtur även i morgon. Sen är det måndag igen, men SEN har jag semester i nästan två veckor.

 

Stora känslor, liten kropp

Vi har haft en helg på hemmaplan. Vi har packat lite, varit på loppisar, handlat ägg av en bonde och köpt sallad och färskpotatis på Ås Trädgård. Ätit lax, kollat på film, lekt, lagt pussel, läst bok, lekt kurragömma och mest bara varit med varandra. Helt skimrande har det dock inte varit, då vår skrutt går igenom en jobbig utvecklingsfas. Det är stora känslor att lära sig hantera för en så liten människa, och som förälder har jag stundtals känt mig helt dränerad känslomässigt under helgen. 

Nu ska jag gå upp och lägga mig i stora sängen bredvid mitt lilla knyte. Som ibland vaknar mitt i natten för en puss.  Den är oslagbar, den där stora lilla kärleken. 

   

Blandad kompott

 

1pionPå bild: pion som vägrar slå ut

2pion

Sitter i en soffa med en kopp kaffe och en gäspande 1,5-åring. Gäspandet beror på att vi hade en hemsk natt. Längtar efter flytten, så att vi kan få in bra rutiner igen. Att bo där vi gör nu känns så flyktigt och tillfälligt på något sätt, vi har inte alls fått in några bra rutiner. Och för en liten person som Louie, med hans sömnissues så krävs det bra rutiner för att vi ska få sova hyfsat bra.

Det är cirka två veckor kvar till tillträde, och lika många veckor till semester. Vi ska spendera de första fyra dagarna i huset med att måla och renovera. Vi ska på sikt måla och tapetsera alla väggar, men vi börjar med vardagsrum och hall, så får vi ta det andra vartefter. Vardagsrummet och hallen kändes dock som en bra grej att göra innan vi flyttar in. Vardagsrummet är nog hela familjens favoritrum, och dessutom känns det svårt att bara ”stänga av” hall och vardagsrum för renovering med små barn i huset i flera dagar.

Trots dålig natt har vi haft en mysig morgon med massa gos och lek. Jag har till och med hunnit dammsuga och städa av köket, dra igång en tvättmaskin, druckit kaffe och läst bloggar en sväng. Alltihop innan klockan nio denna lördagsmorgon.

Till sist vill jag tipsa om två roliga bloggrelaterade saker. Det ena är att en av mina favoritbloggare har dammat av bloggen och börjat skriva inlägg på löpande band. Det andra är att Daniel som driver en av Sveriges bästa resebloggar har skrivit ett grymt bra inlägg – ”15 saker som förgyller din långflygning”. Efter önskemål från undertecknad!

Rea

Från H&M

Från H&M

En härlig grej med att ha en höst/vinterresa framför sig (förutom det uppenbara) är att de där långa, utdragna sommarreorna som är online och på stan helt plötsligt har något att erbjuda. Detsamma gäller på barnavdelningarna. Har fyndat små shorts och t-shirts för inga pengar alls. Längtar tills jag får klä på ungen de där rosa vattenmelonshortsen och ett linne och gå ut och äta lunch på walking street. Mmm… Men i övrigt är jag rätt less på reorna faktiskt.

Vadå vanishbad?

Tänkte visa er. Här har vi ett par tvättpåverkade, dassiga leggings som var lite fläckiga. Dessa har jag lagt i ett vanishbad i några timmar. vanishbad1 vanishbad2

 

Och här är resultatet.

vanishefter vanishefter2

 

Här har vi före och efter bredvid varandra. Magi. Fast egentligen inte. Vanish Chrystal Oxi Action (den vita burken, inte den rosa) har höga halter av tensider som rengör plagget.

foreefter1

Ett vanishbad kan du i regel göra på alla färger av kläder, inte bara vita. Lärde mig om vanishbad av en tvättguru som heter Jennie, i en grupp jag är med i på Facebook. Ps. Använd inte Vanish i onödan. Vanliga fläckar funkar utmärkt att behandla med till exempel galltvål. Men för tvättpåverkade plagg som behöver ett lyft (som ovan) är det fantastiskt. Tvätta plagget många gånger efter ett vanishbad, kanske tre-fyra gånger. Tensiderna är så starka att en enda tvätt inte får bort allt.

Lunch ute

Linus har fått magsjuka, så jag och Louie roar oss på nedervåningen och utomhus. Vi satt i trädgården så Louie fick äta ute, och så fick han en klämmis till efterrätt. Han älskar varenda sort av dom där klämmisarna, från varenda märke tror jag. Idag är det förresten rätt soligt och varmt här. Chock!ella3ella2ella1

Ut på äventyr

sondag4sondag5sondag2 sondag1I den här lilla kroppen finns så mycket energi att det inte är klokt. Om lite mer än en månad börjar inskolningen på förskolan (som ligger sju(!) meter från vår tomtgräns) och det känns både roligt och fruktansvärt på samma bitterljuva gång. Roligt för att jag tror att det kommer att bli utvecklande och kul för vår sociala lilla plutt, och fruktansvärt för att jag så gärna vill ha honom under mina vingar och skydda honom från världen för all framtid. Men det blir nog bra.

Idag efter frukosten var energinivån hög och kulfaktorn inomhus låg, så vi gick ut en sväng. Tror vi gick hela femtio meter inne i skogen innan vi fick fly (ja, fly!) undan myggen. Louie skrek av panik. Ingen höjdare. Så vi gick och plockade stenar vid vattnet och kollade på förbirusande tåg istället. Nu måste jag kolla till helgens andra vanishbad. Men mer om det i ett annat inlägg.